NOS Voetbal

Advocaat sneert naar de overheid: 'Geen publiek, zit me heel erg hoog'

Advocaat sneert naar de overheid: 'Het zit me heel erg hoog'

Feyenoord-trainer Dick Advocaat kan het maar moeilijk accepteren dat er in de eredivisie voorlopig zonder publiek wordt gespeeld om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

"Zo zonde. Ik had het niet verwacht. Het is ook heel makkelijk scoren: hup, die voetballerij eruit. Terwijl ze niet eens weten of het daar gebeurt", deelt hij een sneer uit naar de overheid.

Er is vooral ingegrepen uit angst voor besmettingen tijdens het vervoer naar eredivisiewedstrijden toe. "Ja, dat weten ze ook niet zeker. Maar we mogen wel met duizenden naar de Efteling. Het zit me heel erg hoog, ze moeten wel over dezelfde kam scheren."

Dick Advocaat

De clubarts van Feyenoord, Casper van Eijck, probeerde samen met het Erasmus Medisch Centrum juist aan te tonen hoe veilig het in de stadions is. Advocaat: "De resultaten waren zeer positief. Ik hoop dat de wethouders daar wel een vervolg aan geven. Niet alleen voor ons, maar voor heel Nederland."

Onvrede over behoudende speelstijl?

Zondag reist Feyenoord na twee overwinningen en een gelijkspel af naar Willem II. Onvrede over de behoudende speelstijl binnen de spelersgroep? Daar wil Advocaat niets van weten, ondanks eerdere publicaties in de media.

"Er is nooit vanuit de spelersgroep naar mij toe gevraagd om anders te spelen. Of ze alles tegen mij zeggen? Dat weet ik niet, dat is een andere vraag. Als ze niet zo willen spelen, hebben ze een probleem. Ons elftal is gebaat bij controle over een wedstrijd."

Steven Berghuis

Een deel van de kritiek over het behoudende spel kwam van Steven Berghuis. Advocaat weet nog steeds niet of zijn aanvoerder nog een transfer maakt. "Dat zou heel vervelend zijn, twee dagen voor het verstrijken van de deadline nog weg gaat. Maar je weet het nooit."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl