Vitesse-trainer Thomas Letsch heeft, net als zeven collega's, positief getest op het coronavirus
NOS Voetbal

Coronavirus velt trainers Vitesse; technisch directeur op de bank

De technische staf van Vitesse is flink uitgedund door een uitbraak van het coronavirus. Liefst acht leden uit de staf, onder wie hoofdtrainer Thomas Letsch, hebben positief getest op het virus. Zij zitten de komende periode in thuisquarantaine.

De thuiswedstrijd van zaterdag tegen Sparta Rotterdam, de traditionele Airborne-wedstrijd waarin de Slag om Arnhem wordt herdacht, gaat voorlopig gewoon door.

Dispensatie voor technisch directeur Spors

De KNVB heeft dispensatie verleend aan technisch directeur Johannes Spors om voor de groep te mogen staan. Hij neemt, samen met assistenten Edward Sturing en Nicky Hofs, de taken van Letsch waar.

Vitesse speelde tegen RKC met een dankboodschap voor zorgmedewerkers op het shirt

Spors: "Vooropgesteld hopen we dat we onze stafleden in goede gezondheid en snel terugzien op Papendal. Tegelijkertijd laat deze situatie zien dat het coronavirus snel kan opduiken en verspreiden. Ondanks het volgen van het protocol en allerlei aanvullende voorzorgsmaatregelen."

Stafleden, spelers en andere direct betrokkenen rondom het eerste elftal van Vitesse worden wekelijks getest op het coronavirus. Zodoende kwamen de besmettingen vroegtijdig aan het licht.

Donderdag nieuwe tests

Donderdag wordt iedereen wederom getest, zoals het protocol vanuit de KNVB voorschrijft in aanloop naar competitiewedstrijden. Daarnaast wordt de situatie uiteraard dagelijks gemonitord, meldt Vitesse.

Vitesse kwam bij de zoektocht naar een technisch directeur uit bij de 37-jarige Duitser Johannes Spors. Is hij de moderne laptopdirecteur die mensen vermoeden?

Johannes Spors, de jonge technisch directeur die geen laptopdirecteur wil zijn

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl