Bekijk hier de samenvatting van RKC Waalwijk - Vitesse Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Het eredivisiedebuut van de Duitse Vitesse-trainer Thomas Letsch is geëindigd in een 1-0 overwinning bij RKC Waalwijk. De Algerijnse spits Oussama Darfalou werd matchwinner.

Al in de derde minuut kreeg Vitesse de eerste grote kans. Oussama Tannane schoot oog in oog met RKC-doelman Kostas Lamprou echter voorlangs.

Vitesse was voor rust sterker en kreeg ook nog kansen via de van Club Brugge gehuurde Openda Loïs, die twee keer over schoot en een inzet gestopt zag worden. Op slag van rust zette Darfalou de Arnhemmers op voorsprong door na een combinatie door het midden de bal over Lamprou heen te wippen.

Oussama Tannane baalt na het missen van een grote kans in de openingsfase Pro Shots

RKC liet zich na de pauze aanvallend meer gelden. Saïd Bakari en James Efmorfidis misten het doel en de inzetten van aanvoerder Anas Tahiri en Lennerd Daneels werden gestopt door doelman Remko Pasveer. De gasten hielden echter stand en deelden via Tannane ook nog speldenprikken uit.

Met het bijschrijven van de drie punten deed Vitesse-trainer Letsch hetzelfde als zijn landgenoten Roger Schmidt en Frank Wormuth. Ook laatstgenoemde twee wonnen in de eerste speelronde van de eredivisie, met respectievelijk PSV bij FC Groningen (1-3) en met Heracles Almelo tegen ADO Den Haag (2-0).

Kijk hieronder naar de reacties van Vitesse-trainer Thomas Letsch en RKC-trainer Fred Grim.

Letsch: 'Trots om hier trainer te zijn'
Statistieken RKC Waalwijk-Vitesse

STER reclame