Rugbyer Zeno Kieft aan de bal namens zijn club La Rochelais
NOS Sport

Van coronavlucht tot wattenstaaf: rugbyer Kieft toont alles in videodagboek

"Bonjour. Vous êtes monsieur Riett?", vraagt een vriendelijke dame die van top tot teen is gehuld in beschermende, witte kleding. De gespierde, blozende man in de auto kijkt verwonderd. "Non. Kieft, K-I-E-F-T".

Zeno Kieft mag dan al tien jaar als profrugbyer spelen bij een van de beste ploegen van het rugbygekke Frankrijk, bij de coronapost op een parkeerplaats in La Rochelle is hij gewoon een mogelijke patiënt.

"Doe of u zingt", zegt ze gebiedend, terwijl ze de lange wattenstaaf in de keel van Kieft steekt. Daarna komt ook de neus aan de beurt. De regen ratelt ondertussen op de witte partytent. Lacherig, maar met vochtige ogen trapt Kieft het gas weer in. "Nou ja, weer een ervaring rijker."

Zeno Kieft hield tijdens de coronaperiode een videodagboek bij, van 'vlucht' naar Nederland', zijn work-outs in Scheveningen tot de testen op de Franse parkeerplaats. Bekijk hier zijn fascinerende verslag.

Rugbyer Kieft pikt draad weer op na Franse lockdown: 'Weer ervaring rijker'

Op 29 februari deed Kieft voor het laatst waar hij goed in is: aanvallers van de tegenstander opjagen en liefst zo snel mogelijk naar de grond brengen. Tegen directe concurrent Racing 92 lukte dat zelden. La Rochelais verloor met 49-0 en zakte van plek drie naar vijf.

De oorwassing was op dat moment niet de grootste zorg van Kieft. Enkele dagen later ging Frankrijk in lockdown. Kieft koos eieren voor zijn geld en stapte in de auto. Onder handbereik lagen de documenten, die hij van de ambassade had gekregen.

Die paar velletjes zorgden ervoor dat hij tijdens de voorjaarspiek van de coronapandemie niet opgesloten zat in zijn Franse appartement, maar zwoegend, hijgend en puffend in de Scheveningse duinen kon doorbrengen.

Sinds maandag traint Kieft weer met zijn ploeggenoten in de Vendée in voorbereiding op het nieuwe seizoen, dat op 4 september van start gaat.

En zijn coronatest? Negatief.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl