Sport en corona
Groenewegen twijfelt tussen Milaan-Sanremo en Polen: 'Maar Giro blijft hoofddoel'

Vanaf augustus worden er voor het eerst sinds de coronacrisis weer wielerwedstrijden gehouden. Dylan Groenewegens belangrijkste speerpunt blijft de Giro d'Italia, maar de topsprinter twijfelt wat zijn eerste koers moet worden.

"Het worden drie hele drukke maanden. De Giro blijft mijn hoofddoel, het is alleen nog even afwachten waar ik begin. Milaan-Sanremo of de Ronde van Polen", aldus de winnaar van vier Tour de France-etappes zondag in Studio Sport.

Meer sprintkansen in Polen

Milaan-Sanremo is op 8 augustus de eerste grote sprinterskoers van de aangepaste wielerkalender, de Ronde van Polen is van 5 tot en met 9 augustus en de Giro begint op 3 oktober.

"Ben ik echt klaar voor Milaan-Sanremo of ga ik voor de beste kansen in Polen? Daar heb je meer sprintkansen. Milaan-Sanremo kan je over een half jaar ook weer hebben en dan ben ik misschien iets sterker", zegt de 26-jarige Groenewegen.

NOS

Groenewegen laat verder weten dat hij zijn eerste Giro met een andere sprinttrein ingaat dan gepland. Mike Teunissen en Amund Grøndahl Jansen slaan de Ronde van Italië over, omdat zij in die periode klassiekers rijden.

"Normaal zijn het klassieke renners die met mij meegaan. Ik krijg nu, als het goed is, met Christoph Pfingsten, Jos van Emden en Tony Martin andere sterke jongens met mij mee", aldus de sprinter van Jumbo-Visma.

Sprinten met een mondkapje?

Volgens onderzoek van wetenschappers van de universiteiten van Eindhoven en Leuven kan er, als er dagelijks wordt getest, weer veilig worden gefietst. Daar is Groenewegen blij mee, hoewel hij sprinten met een mondkapje niet ziet zitten.

"Dat lijkt me lastig, want je krijgt toch minder lucht", aldus de sprinter. "Misschien lukt het wel met speciale mondkapjes, maar ik zie het nog niet echt voor me. Aan de andere kant: je went er waarschijnlijk ook wel weer aan. Ik heb in ieder geval zin om weer te koersen."

STER reclame