Frenkie de Jong is met Barcelona nog actief in de achtste finales van de Champions League
NOS Voetbal

'Champions League-seizoen wordt in Portugal of Duitsland uitgespeeld'

Het Amerikaanse persbureau AP meldt dat de resterende Champions League-wedstrijden van dit seizoen waarschijnlijk in Duitsland of Portugal afgewerkt gaan worden. Turkije raakt de finale dan kwijt.

Op 17 juni zal de Europese voetbalbond UEFA hier een definitief besluit over nemen. Gezocht wordt naar neutrale locaties die in de maand augustus goed bereikbaar zijn voor spelers en officials. Publiek is niet welkom bij de duels.

Lissabon of Frankfurt?

Het stadion van Benfica wordt genoemd als Portugese kandidaat voor de finale en de thuishaven van Sporting Portugal als andere locatie. Het Duitse Bild meldt dat Frankfurt ook voor de finale in aanmerking komt.

Het land dat de finale krijgt toegewezen, zal ook de andere resterende duels huisvesten.

Het Benfica-stadion Estádio da Luz in Lissabon

De finale van de Champions League had eigenlijk afgelopen zaterdag in Istanbul plaats moeten vinden, maar vanwege de coronacrisis is er al sinds maart geen Europese wedstrijd meer gespeeld.

Achtste finales nog niet klaar

De Champions League bevindt zich halverwege de achtste finales. De UEFA wil het toernooi binnen een week tot tien dagen uitspelen om ruimte te creëren voor de kwalificatiecyclus van het volgende seizoen.

Achtste finales Champions League

RB Leipzig Tottenham Hotspur 3-0 (1-0)
Valencia CF Atalanta 3-4 (1-4)
Liverpool Atlético Madrid 2-3 (0-1)
Paris Saint-Germain Borussia Dortmund 2-0 (1-2)
Juventus Olympique Lyonnais uitgesteld (0-1)
Manchester City Real Madrid uitgesteld (2-1)
FC Barcelona Napoli uitgesteld (1-1)
FC Bayern München Chelsea uitgesteld (3-0)

Jacco Swart, directeur van European Leagues, de koepelorganisatie voor Europese voetbalcompetities, zei eind vorige maand dat hij er alle vertrouwen in heeft dat de Champions League in augustus wordt hervat.

De voetbalbestuurder vertelde dat de UEFA aan een plan werkt om het restant van het miljoenenbal in augustus 'in compacte' vorm af te werken:

Jacco Swart: 'De UEFA staat voor een enorme uitdaging'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl