NOS Wielrennen

UCI geeft ook Brabantse Pijl en Scheldeprijs plek op wielerkalender

De Brabantse Pijl en de Scheldeprijs hebben ook een datum toegewezen gekregen op de nieuwe wielerkalender die de internationale wielerunie UCI onlangs heeft gepresenteerd.

De Brabantse Pijl wordt op 7 oktober gereden en de Scheldeprijs op 14 oktober.

De Brabantse Pijl en de Scheldeprijs behoren tot de zes Belgische voorjaarsklassiekers. De andere vier zijn Omloop Het Nieuwsblad, Gent-Wevelgem, Dwars door Vlaanderen en de Ronde van Vlaanderen.

Opvallend genoeg is de Scheldeprijs op de datum van Dwars door Vlaanderen gezet. Die koers verdwijnt daardoor van de kalender voor 2020.

Terugdenken aan Van der Poel en Jakobsen

Zowel De Brabantse Pijl als de Scheldeprijs werd vorig jaar gewonnen door een Nederlander. Mathieu van der Poel won De Brabantse Pijl en sprinter Fabio Jakobsen was voor het tweede jaar op rij de beste in de Scheldeprijs.

De UCI gaf eerst de grote koersen een plek op de nieuwe kalender en heeft daar vandaag de lager geclassificeerde wedstrijden aan toegevoegd.

Het seizoen wordt op 2 juli hervat met de Sibiu Cycling Tour. Op 1 augustus vindt met de Strade Bianche de eerste WorldTour-wedstrijd plaats. De nationale kampioenschappen, waarvoor de UCI het weekeinde van 22-23 augustus heeft gereserveerd, gaan in Nederland overigens niet door. De regering Rutte staat voor 1 september geen grootschalige evenementen toe.

NOS
De herziene wielerkalender zoals die onlangs door de UCI is samengesteld: in Nederland gaan de NK overigens niet door

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl