Lege tribunes of niet, Bayern gaat gewoon door met winnen

Ook Bayern München heeft in de Bundesliga de draad weer opgepakt.

De koploper versloeg Union Berlin in een leeg An der Alten Försterei-stadion met 2-0 en liet daarmee blijken dat de titelaspiraties in de voorbije negen voetballoze weken geen enkele schade hebben opgelopen.

Bekijk hieronder een fotoserie van het duel.

Robert Lewandowski heeft Bayern op gezet
    Benjamin Pavard zet Bayern diep in de tweede helft op 2-0
    Ook bij Union Berlin-Bayern München zien we lege tribunes
    Bayern München is met meerdere spelersbussen naar Berlijn gekomen
  • EPA
    Buiten het stadion kijkt een supporter toe

In Berlijn liet Bundesliga-debutant Union Berlin zich in de eerste minuten zien, maar daarna nam Bayern het heft in handen.

Een doelpunt van Thomas Müller werd nog afgekeurd (buitenspel), maar in de 40ste minuut opende Robert Lewandowski met z'n veertigste treffer van het seizoen (in alle competities) de score uit een penalty.

Nederlands talent Zirkzee op de bank

Bayern, waar het Nederlandse talent Joshua Zirkzee op de bank bleef, domineerde ook na de rust, maar creëerde weinig tegen het stugge Union, waar de geblesseerde Sheraldo Becker (ex-ADO) ontbrak. In de slotfase tekende Benjamin Pavard nog wel voor de 0-2.

Bayern behoudt daardoor een voorsprong van vier punten op nummer twee Borussia Dortmund, dat zaterdag ook won.

Eerder deze week maakte correspondent Wouter Zwart onderstaande reportage over het hondstrouwe publiek van Union Berlin.

Fans Union Berlin missen unieke sfeer: 'Ons stadion was altijd vol'

Jean-Paul Boëtius en Jeremiah St. Juste hielden eerder op zondag met FSV Mainz een punt over aan het uitduel met 1. FC Köln: 2-2. De ploeg knokte zich in een leeg RheinEnergieStadion terug van een 2-0-achterstand.

Bij Mainz werd Boëtius in de slotfase gewisseld, net als vier van zijn ploeggenoten (in de coronatijd zijn er vijf in plaats van drie wissels toegestaan). Jeffrey Bruma was een van de vier Mainz-spelers die negentig minuten op de bank moest blijven zitten.