Heiko Herrlich zit zaterdag niet op de bank bij Augsburg
NOS Voetbal

Regels zijn regels, Augsburg-trainer niet op de bank om potje huidcrème

Het is duidelijk even wennen aan de strenge coronamaatregelen. Augsburg-trainer Heiko Herrlich mist zaterdag de hervatting van de Bundesliga omdat hij snel even een tube tandpasta en een potje huidcrème had gekocht terwijl hij met zijn club in quarantaine zat.

Herrlich had het spelershotel niet mogen verlaten, maar vergat de regels even toen de nood om de verzorgingsproducten hem te hoog werd.

"Ik heb een voorbeeldfunctie tegenover de ploeg en zal consequent zijn", ging de trainer meteen door het stof. "Ik zal vrijdag de training niet leiden en zaterdag niet op de bank zitten."

Het Augsburg van Jeffrey Gouweleeuw speelt thuis tegen VfL Wolfsburg, waar Wout Weghorst door een schorsing ontbreekt.

Twee keer getest

Herrlich mag zijn werkzaamheden als hoofdtrainer daarna niet zomaar weer hervatten. Pas als hij de komende dagen tot twee keer toe negatief wordt getest op het coronavirus, mag hij weer voor de groep staan.

Bij RB Leipzig ontbreekt Emil Forsberg na het schenden van de regels. De Zweedse international kon voorafgaand aan de herstart van de Duitse competitie door ontstoken amandelen niet de verplichte twee weken in quarantaine verblijven, waardoor het duel met Freiburg te vroeg komt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl