NOS Sport

Volleybalbond heeft tijd over en zet Oranje-internationals in op scholen

Volleybalbond heeft tijd over en schiet scholen te hulp met gratis clinics

Topvolleybalsters als Robin de Kruijf kunnen binnenkort zomaar op het schoolplein te zien zijn. Vanwege het coronavirus mag sporten in de zaal nog niet, maar dat betekent niet dat er geen bal meer wordt aangeraakt. Want volleybalbond de Nevobo gebruikt de tijd juist om basisscholen en kinderopvang, die moeten puzzelen met hun lestijden, bij te staan met gratis clinics. Het idee daarachter: laat kinderen nu meer sporten.

Dinsdag werd in Amersfoort het project SchoolVolley+ gelanceerd. "Wij stellen mankracht ter beschikking, veel mensen zijn vrij bij ons. We hopen dat de hele sportwereld zegt: wij gaan het onderwijs helpen op een moment dat het moeilijk is", aldus Joop Alberda, technisch directeur van Nevobo.

"Het is om de leerkrachten te ontlasten en om kinderen de essentie bij te brengen die we misschien wel kwijt zijn geraakt: bewegen", verduidelijkt Alberda de opzet van SchoolVolley+.

Van Italiaanse 'gevangenis' naar schoolplein

De Kruijf, die uitkomt voor het Italiaanse Imoco Volley en sinds zaterdag terug is in Nederland, gaf de eerste clinic aan de jeugd. "Leuk om weer wat te doen. Er staat verder niks op het programma, het is wachten tot ik weer kan trainen. Misschien dat het seizoen in Italië in september weer start."

In Italië zat De Kruijf twee maanden in quarantaine. "Ik zat te trippen toen ik in de auto de Nederlandse grens overkwam. De vrijheid hier. Het voelde alsof ik uit een gevangenis kwam."

Volleybalster De Kruijf ruilt Italiaanse 'gevangenis' in voor schoolplein

Hoewel de Nederlandse volleybalsters wel weer mogen trainen op Papendal, wil Alberda per se dat ze rust houden tot 1 september. "Ze kunnen lichaam en geest nu echt even laten herstellen om daarna non-stop door te gaan naar het WK van 2022 in eigen land."

Alle tijd dus voorlopig voor de profspeelsters en coaches om zich te storten op het in beweging krijgen van de basisschoolleerlingen. Na schooltijd, dat wel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl