Lonneke Slöetjes
NOS Sport

Slöetjes kiest voor sabbatical: 'Laatste tijd plezier in het spel beetje verloren'

Volleybalster Lonneke Slöetjes stopt tijdelijk. Ze komt dit jaar niet meer in actie voor de Nederlandse ploeg of een clubteam. De 302-voudig international last een pauze in. Bovendien weet ze nog niet wat ze volgend jaar gaat doen. "Dat ga ik de komende maanden onderzoeken."

In Langs de Lijn En Omstreken gaf Slöetjes toe dat ze het plezier in haar sport kwijt is. "De contractbesprekingen voor het komende seizoen, daar werd ik veel voor gebeld door mijn manager en ik merkte dat ik daar niet blij van werd. Dus ik heb nu besloten om een half jaartje geen volleybal te doen."

Die periode wil ze gebruiken om na te denken over haar toekomst en of daarin ook een plek is voor topsport. "Ik ben vooral heel benieuwd. Er zijn natuurlijk meerdere opties. Voor hetzelfde geld denk ik in december: ik mis het heel erg, ik ga weer bij een club. Misschien mis ik het helemaal niet en blijf ik gewoon mijn eigen ding doen thuis."

Luister hieronder naar het gesprek met Lonneke Slöetjes in Langs de Lijn En Omstreken:

Waarom Slöetjes de liefde voor de sport is kwijtgeraakt, vindt ze lastig te verklaren. Volgens de volleybalster is het een combinatie van factoren waarbij het altijd maar doorgaan zonder pauze te nemen een belangrijke rol speelt. "Ik heb een keer de Champions League-finale gewonnen en twee dagen later moest ik alweer op het veld staan voor het nationaal team, om te trainen voor een volgend toernooi. Op een gegeven moment breekt dat wel op."

Slöetjes: "Door de constante combinatie van clubvolleybal en nationaal team is het afgelopen decennium voor mij heel belastend geweest. Er waren natuurlijk tal van prachtige momenten, maar de laatste tijd heb ik het plezier in het spel wel een beetje verloren. Ik luister nu naar mijn hart en dat zegt: even geen volleybal."

Slöetjes speelde het afgelopen seizoen voor de Italiaanse topclub Savino Del Bene Scandicci. Ze gaat haar studie bedrijfskunde weer oppakken en volgt een loopbaanbegeleidingstraject via TeamNL@work.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl