Nevobo

Giovanni Caprara zal niet meer terugkeren als bondscoach van de Nederlandse volleybalsters. Dat besluit is genomen na overleg tussen de Italiaan en Joop Alberda, de technisch directeur van de Nevobo.

Caprara werd in november van het vorig jaar aangesteld om de vrouwen naar de Olympische Spelen te loodsen. Dat moest gebeuren op het olympisch kwalificatietoernooi dat de bond had binnengehaald. Maar in Apeldoorn ging het mis en strandde Oranje in de halve finales.

Tranen in Apeldoorn: Duitsland verspert Oranje de weg naar Tokio Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Het tijdelijke contract van Caprara liep tot en met het OKT. De optie om opnieuw samen te werken wordt niet gelicht. De Italiaan wil meer tijd doorbrengen met zijn familie.

Alberda betreurt vertrek Caprara

Alberda snapt die keuze wel. "Gianni heeft als topcoach jarenlang onder hoge druk moeten presteren. Ik heb begrip voor het feit dat hij nu meer tijd met zijn familie wenst door te brengen, en daarom hebben we gezamenlijk besloten de optie om het contract te verlengen niet te lichten. Dat is jammer, maar het nationaal team moet verder, en ik ben verantwoordelijk voor de toekomst van het programma."

De 57-jarige Caprara werd vorige maand vanwege tegenvallende resultaten ontslagen bij zijn Italiaanse club Firenze.

STER reclame