Lionel Messi op de training
NOS Voetbal

Ondanks stijgende coronacijfers trainen Spaanse topclubs weer

Atlético Madrid is zaterdagochtend teruggekeerd op het trainingsveld. De selectie werkte, verspreid over de diverse velden op het trainingscomplex, een individuele training af.

Stadgenoot Real Madrid stapt maandag het trainingsveld weer op. Trainer Zinédine Zidane heeft een training achter gesloten deuren gepland. De Spaanse voetbalclubs kregen afgelopen maandag toestemming om weer te gaan trainen.

Meer coronabesmettingen

En dat allemaal in een week dat de negatieve cijfers rondom het coronavirus juist snel stijgen. Vrijdag meldde het Spaanse ministerie van Volksgezondheid 1.410 nieuwe besmettingen, aanzienlijk meer dan donderdag, toen 1.122 nieuwe besmettingen werden gemeld. Madrid meldde vrijdag ook een hoger aantal doden dan donderdag: 229 tegenover 213.

De Spaanse clubs willen in juni toch weer gaan voetballen, zij het zonder publiek. Door het coronavirus ligt de Spaanse competitie stil sinds 12 maart. "We gaan beginnen met trainen en wachten dan op een beslissing van de overheid", aldus een woordvoerder van La Liga. "Onze intentie is om in juni weer te beginnen, maar alleen als de overheid toestemming geeft."

Deze week kwam per ongeluk naar buiten dat de herstart gepland staat voor 20 juni. Javier Aguirre, trainer van Leganés, had z'n mond voorbijgepraat in zijn vaderland Mexico.

Trainer Javier Aguirre van Leganes

"We beginnen op 20 juni en eindigen op 26 juli", zei Aguirre tegen Mexicaanse media. "We spelen twee keer per week, op zaterdag of zondag en op woensdag of donderdag. Ik heb dat zojuist gehoord van La Liga, ik ben blij dat we nu weer een trainingsprogramma hebben."

In Spanje telt het seizoen nog elf speelrondes. Leganés staat op de negentiende plaats, drie punten onder de degradatiestreep.

Barcelona heeft vrijdag voor het eerst in bijna twee maanden getraind. De club van Frenkie de Jong deed dat individueel. Alle spelers, met uitzondering van Ousmane Dembélé, verschenen op het trainingsveld. Samuel Umtiti raakte direct geblesseerd. De Franse verdediger heeft een kuitblessure opgelopen. De 26-jarige verdediger ondervond eerder in het seizoen al hinder van een voet- en een knieblessure.

Woensdag had Barcelona alle spelers getest op het coronavirus. Barça is koploper van La Liga met twee punten voorsprong op Real Madrid.

Eerder deze week werden de spelers van Spaanse clubs getest op corona. Dat was een voorwaarde om weer te kunnen gaan trainen.

Coronatest voor spelers Spaanse voetbalcompetitie

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl