Arturo Vidal (met mondkapje) komt aan bij hte trainingscentrum
NOS Voetbal

Coronatest voor Frenkie de Jong en consorten, maar niet iedereen komt opdagen

In Nederland en Frankrijk zijn de hoogste voetbalcompetities definitief ten einde. In Duitsland wordt vanaf half mei weer gevoetbald. Engeland en Italië wachten nog even af.

Clubs uit het betaalde voetbal van Spanje mogen sinds deze week weer voorzichtig beginnen met trainen, nadat alle spelers getest zijn op Covid-19. Als alles goed gaat, dan worden de laatste elf speelronden van La Liga vanaf half juni achter gesloten deuren afgewerkt.

En dus ondergingen vandaag de spelers van Barcelona en Real Madrid een coronatest bij hun club.

Coronatest voor spelers Spaanse voetbalcompetitie

Rafael Jiménez van Cadiz kwam woensdag niet opdagen op de training waar de spelers van zijn club werden getest op het coronavirus. Hij is de eerste voetballer in Spanje die niet is verschenen sinds de autoriteiten deze week aankondigden dat de clubs weer aan het werk mochten.

De 26-jarige verdediger vertelde afgelopen maand op de radiozender COPE dat hij zijn gezondheid niet wilde riskeren door te gaan voetballen.

"Ik keer niet terug op het veld zo lang er ook maar een miniem risico is. Als ik daardoor moet stoppen, dan doe ik dat", zei hij.

Volgens El País heeft Cadiz, de koploper in de tweede divisie in Spanje, een gesprek met Jiménez gepland om hem over te halen een test te ondergaan en weer aan te sluiten.

Toni Kroos (met mondkapje) komt aan voor de coronatest

Ook de voetballers van Eibar zijn bang om het voetbalseizoen weer te hervatten. "We maken ons zorgen om weer te gaan trainen omdat het lastig is de aanbeveling van experts om 1,5 meter afstand te houden te volgen", stond er in een verklaring van de spelers die in het bezit is van het radiostation Cadena Ser.

"Het baart ons zorgen dat we besmet kunnen raken terwijl we doen wat we het allerleukste vinden", stellen de voetballers van de huidige nummer 16 van La Liga. "We kunnen zo niet alleen onze familie en vrienden besmetten met het coronavirus. Het kan uiteindelijk nadelige gevolgen voor de hele bevolking hebben."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl