Real Sociedad-spelers vieren een doelpunt tegen Eibar
NOS Voetbal

Real Sociedad en Athletic Club willen finale Copa del Rey met publiek

Real Sociedad en Athletic Club willen de strijd om de Copa del Rey in een stadion met publiek beslissen. De bekerfinalisten hebben de Spaanse voetbalbond RFEF gevraagd om pas een datum te prikken voor de finale zodra het weer mogelijk is om toeschouwers toe te laten.

"De wens en de wil van beide clubs is om de finale te spelen in aanwezigheid van onze fans", schrijven de clubs in een verklaring. De ploegen hebben hier al een gesprek over gehad met de voorzitter van de nationale voetbalbond.

Ze eisen dat de finale van het Spaanse bekertoernooi gespeeld gaat worden en dat er officieel een bekerkampioen komt. De RFEF vergadert vrijdag over het verzoek van Real Sociedad en Athletic Club.

De Nederlandse bekerfinalisten FC Utrecht en Feyenoord hebben afgelopen vrijdag ook de wens uitgesproken om de bekerfinale nog te spelen. Al is het alleen maar om de prestige, menen de clubs.

Spaanse clubs weer in training

De voetballers uit de hoogste twee Spaanse voetbaldivisies mogen deze week weer gaan trainen, liet de overkoepelende organisatie achter de profcompetitie La Liga maandag in een verklaring weten. De spelers zullen nog wel individueel hun oefeningen doen op het trainingsveld. Het ministerie van Volksgezondheid heeft toestemming gegeven.

Alle spelers, coaches en ander personeel die bij de trainingen betrokken zullen zijn, moeten twee dagen voordat de trainingen weer beginnen, getest worden. La Liga wil een trainingsperiode van in ieder geval een maand voordat de competitie weer hervat kan worden in lege stadions.

Er is nog geen datum genoemd, maar La Liga heeft de hoop dat de Spaanse competitie in juni hervat kan worden, zodat deze aan het eind van de Europese zomer afgerond is. Sinds half maart ligt in Spanje alle sport stil vanwege de coronacrisis. Deze week mochten de Spanjaarden voor het eerst weer de straat op om te sporten.

In Italië, dat tot de landen behoort die het zwaarst getroffen zijn door het coronavirus, heeft de eerste Serie A-club zich weer op het trainingsveld laten zien. Bij Sassuolo meldden de spelers zich maandag in kleine groepjes.

De nummer elf van de Italiaanse competitie liet ieder uur zes spelers toe op het complex. Groepstrainingen zijn tot 18 mei nog verboden in Italië, dus voorlopig doen de spelers ver van elkaar hun oefeningen. De komende dagen gaat onder meer ook Juventus, de club van Matthijs de Ligt, de training hervatten.

De laatste wedstrijd in de Serie A werd op 9 maart gespeeld. Sassuolo won toen met 3-0 van Brescia. Er staan nog twaalf speelrondes, plus enkele inhaalwedstrijden op het programma.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl