Anderlecht-speler Michel Vlap komt voorlopig nog niet in actie
NOS Voetbal

Tot augustus geen voetbal in België, competitie formeel nog niet beëindigd

De Belgische voetbalcompetitie ligt in ieder geval nog tot augustus stil. De nationale veiligheidsraad van het land heeft de coronamaatregelen weliswaar iets versoepeld, maar sportwedstrijden zijn tot en met 31 juli verboden.

In de Belgische Pro League moet nog een speelronde van het reguliere seizoen worden afgewerkt. Ook de bekerfinale tussen Club Brugge en Antwerp staat nog op het programma.

De raad van bestuur van de Pro League, die over de hoogste twee klassen gaat in België, stelde begin april al voor om de competities te beëindigen, maar het formele besluit is nog steeds niet genomen.

Een stemming over het voorstel is al vier keer uitgesteld, in afwachting van het overheidsadvies. Op 15 mei is er weer een algemene vergadering van de Pro League.

UEFA wil competities afronden

De UEFA hoopt nog steeds dat zoveel mogelijk nationale competities afgemaakt kunnen worden. Ook is het de bedoeling dat de Champions League en de Europa League uitgespeeld gaan worden.

De Europese voetbalbond wil uiterlijk 25 mei van alle 55 aangesloten bonden weten hoe de nationale competities afgerond worden. In Nederland en Frankrijk is er al een streep doorheen gegaan vanwege het coronavirus.

Vandaag werd bekend dat de Duitse Bundesliga halverwege mei weer hervat wordt. Ook in Portugal, Polen, Turkije en Zwitserland gaan de competities de komende weken weer verder.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl