Mathieu van der Poel zal de Tour dit jaar uit zijn hoofd moeten zetten
NOS Wielrennen

Van der Poel moet deelname aan Tour dit jaar uit zijn hoofd zetten

Mathieu van der Poel zal in augustus zeker niet aan de start verschijnen van de Tour de France. De directeur van de Tour de France, Christian Prudhomme, heeft in de Franse sportkrant L'Équipe gezegd dat er geen extra teams toegelaten zullen worden tot de ronde, waarmee de hoop van Van der Poel om een wildcard te krijgen is vervlogen.

Begin april liet Van der Poel weten graag zijn geluk te willen beproeven in de Tour de France. Zijn oorspronkelijke doel was olympisch goud als mountainbiker in Tokio, maar toen bekend werd dat de Olympische Spelen als gevolg van de coronapandemie doorschuiven naar 2021 richtte hij prompt zijn vizier op Frankrijk. "Ik denk dat we een uitzonderlijke Ronde van Frankrijk zouden krijgen met heel veel andere types renners. Ik zou daar zeker voor openstaan", zei hij.

Concentreren op klassiekers

Enige hoop leek Van der Poel ook te mogen koesteren, aangezien Prudhomme zich in het verleden meermalen had laten ontvallen dat 'uitzonderlijke fenomenen als Van der Poel' in de Tour thuishoren. Op de herziene wielerkalender voor dit jaar staat de Tour de France ingepland voor 29 augustus t/m 20 september.

Prudhomme vertelt in L'Équipe dat de manager van Van der Poels ploeg (Alpecin-Fenix) hem gebeld heeft, maar laat weten dat de deur dicht zit. Ook als een team zou wegvallen, zal de organisatie van de Tour de France de lege plek volgens hem niet invullen.

Zodoende lijkt Van der Poel zich te moeten concentreren op de klassiekers die in september en oktober op de kalender staan. De Amstel Gold Race, waarin hij vorig jaar op magistrale wijze zegevierde, wordt op 10 oktober gereden. De Ronde van Vlaanderen (18 oktober) en Parijs-Roubaix (25 oktober) staan vermoedelijk eveneens omcirkeld in zijn agenda.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl