Mathieu van der Poel staat open voor deelname aan de Tour
NOS Wielrennen

Mocht de Tour de France dit jaar doorgaan, doet Van der Poel graag mee

Mocht dit jaar de Tour de France toch worden verreden, dan sluit Mathieu van der Poel graag aan bij het peloton. Dat heeft hij aan Sporza laten weten. Van der Poel had aanvankelijk zijn vizier gericht op de Olympische Spelen, maar omdat die een jaar zijn verschoven zint hij nu op een alternatieve invulling van zijn wielerjaar.

Er is nog wel één belangrijk voorbehoud. Van der Poel en zijn ploeg Alpecin-Fenix zullen eerst een stevige lobby moeten houden om een startbewijs te verkrijgen voor de Ronde van Frankrijk. Tourdirecteur Christian Prudhomme heeft overigens de voorbije maanden meermalen de hoop uitgesproken 'dat supertalenten als Van der Poel in de toekomst naar de Tour komen'.

Van der Poel weet in ieder geval zeker dat een eventuele Tour de France deze zomer anders dan anders zal zijn. "Ik denk dat we een uitzonderlijke Ronde van Frankrijk zouden krijgen met heel veel andere types renners. Ik zou daar zeker voor openstaan", zegt hij.

Mountainbiken

De 25-jarige alleskunner had aankomende zomer als mountainbiker in Tokio jacht willen maken op olympisch goud. "En volgend jaar dan mijn debuut maken in een grote ronde, misschien wel in de Tour. Dat zou mooi geweest zijn. Nu moeten we ons aanpassen."

Van der Poel wil nu volgend jaar mountainbiken in Tokio, waar de Spelen een jaar later alsnog worden gehouden. "Die olympische droom is zeker nog niet weg."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl