NOS Wielrennen

Dumoulin: 'Ik snap wel dat de Tour de deur op een kier houdt'

Dumoulin is weer fit en hoopt 'keihard' dat de Tour door kan gaan

Op 15 mei beslist de organisatie van de Tour de France of de grootste wielerwedstrijd van het jaar op 27 juni van start kan gaan of dat als gevolg van het coronavirus ook een streep moet worden gezet door 'La Grande Boucle'.

Tom Dumoulin gaat niet mee in de kritiek dat de Tour zich te koppig opstelt, terwijl de rest van de sportwereld stilligt. "Je weet niet honderd procent zeker wat het virus gaat doen richting de zomer. Ik snap wel dat ze de deur op een kier houden. Voor mij verandert er ook niet veel, ik hou me toch wel fit."

Ik ben weer fit, maar momenteel kan ik er weinig mee. Dat is ongelooflijk zuur.

Tom Dumoulin

"Of de Tour daadwerkelijk doorgaat, daar kan ik weinig zinnigs over zeggen", gaat Dumoulin verder via Skype. "Ik hoop keihard dat het gaat lukken. Maar als je de berichtgeving erop naslaat, dan is het wel heel kort dag."

Juni 2019 was Dumoulins laatste wedstrijd

Dumoulin is samen met Primoz Roglic en Steven Kruijswijk aangewezen als kopman van de Jumbo-Visma-ploeg. Door een slepende knieblessure kwam hij echter al sinds juni vorig jaar niet meer in actie.

Maar zorgen omtrent zijn fysieke gesteldheid hoeven de fans niet te hebben, benadrukt Dumoulin. "Ik ben weer fit, maar momenteel kan ik er weinig mee. Dat is ongelooflijk zuur. Ik kijk ontzettend uit naar het moment dat ik weer een rugnummer mag opspelden. Dat moment lijkt echter iedere dag verder van me af te komen staan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl