ANP
NOS Sport

KNZB maakt excuses voor gebruik zwembad in Zeist

De KNZB is diep door het stof gegaan voor het gebruik van het eigen zwembad in Zeist tijdens de periode dat de Nederlandse sportlocaties op slot zaten wegens het coronavirus. De zwembond gaf toe dat er in april incidenteel door zwemmers is getraind.

"Achteraf vinden we dat een onjuiste beslissing", meldt de KNZB op de eigen website. "De KNZB wil haar rol als vertegenwoordiger van de gehele zwemsport op een verantwoorde manier spelen en daarbij past deze actie niet", schrijft de directie van de bond.

"We bieden hiervoor onze excuses aan. Vanaf vandaag zijn onze topsportaccommodaties weer officieel opengesteld voor een geselecteerde groep topsporters en gaan we weer aan de slag."

'100 tot 120 sporters met A-status beginnen komende dagen weer met trainen'

Na berichtgeving in de media over het gebruik van het bad op het sportcomplex van de KNVB in Zeist liet sportkoepel NOC*NSF al weten niet blij te zijn met de actie van de zwembond, waar André Cats de technisch directeur van de topsportsector is. "We zijn daar door NOC*NSF op aangesproken. Daaropvolgend is het zwembad gesloten", zei de KNZB woensdag al.

Vanaf 29 april zijn de topsportlocaties in Nederland weer open en kunnen sportbonden, mits hun protocollen betreffende veiligheidsmaatregelen zijn goedgekeurd, met de topselecties onder strenge voorwaarden weer trainen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl