Pep Guardiola
NOS Voetbal

Quarantaine dreigt voor Guardiola en acht Manchester City-spelers bij herstart

Manchester City-trainer Pep Guardiola en zeker acht van zijn spelers moeten mogelijk veertien dagen in quarantaine als ze terugkeren naar Engeland. Daar worden momenteel plannen gemaakt om de Premier League in juni weer op te starten.

Volgens de Britse krant The Times bevinden zich momenteel vier buitenlandse trainers (Guardiola, Nuno Espírito Santo, Daniel Farke en Ralf Hasenhüttl) en meerdere spelers in hun vaderland.

De Britse regering werkt aan plannen voor de zogeheten tweede fase van het coronavirus en een onderdeel daarvan wordt waarschijnlijk de maatregel dat iedereen die Engeland binnenkomt, twee weken in quarantaine moet.

'Hoop is er hier zeker dat Premier League op 8 juni wordt hervat'

Vooral Manchester City zou last van die quarantaine hebben. Trainer Guardiola verblijft in Spanje sinds zijn moeder begin deze maand overleed aan het coronavirus.

Ook de Braziliaanse City-spelers Gabriel Jesus, Ederson en Fernandinho, de Spanjaarden Rodrigo Hernández en David Silva en de Portugees Bernardo Silva zijn naar hun vaderland vertrokken toen de Premier League vorige maand werd stilgelegd.

Meer clubs

Volgens The Times krijgt ook Wolverhampton Wanderers met de maatregel te maken: trainer Nuno Espírito Santo en zijn staf zijn in Portugal en vijf spelers in hun vaderland. Ook de trainers en enkele spelers van Norwich City en Southampton zijn in het buitenland, net als spelers van Brighton & Hove Albion.

Spits Son Heung-min van Tottenham Hotspur vervult momenteel in Zuid-Korea zijn militaire dienstplicht van drie weken. Ook hij zal volgende maand in quarantaine moeten.

Eind februari verbleef de Zuid-Koreaan ook al twee weken in zelf-isolatie nadat hij zich voor een armbreuk had laten behandelen in zijn vaderland.

De Premier League-clubs houden vrijdag een vergadering over de opties om het seizoen in juni af te ronden. Arsenal, West Ham United en Brighton hebben deze week voorzichtig de training hervat.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl