Bij Mikel Arteta werd op 12 maart het coronavirus vastgesteld
NOS Voetbal

Arsenal hervat als eerste Engelse club training, onder strenge voorwaarden

Onder strenge voorwaarden is Arsenal de eerste club uit de Premier League die de training hervat. Volgende week vinden de eerste individuele sessies plaats op London Colney.

"Spelers zullen alleen reizen naar het complex, hun individuele training doen en naar huis terugkeren. Alle gebouwen blijven gesloten", laat de club weten.

Arsenal-manager Mikel Arteta werd op 12 maart positief getest op het coronavirus, een dag later werd de Engelse voetbalcompetitie stilgelegd.

Volgens diverse Engelse media wordt er vanaf 8 juni weer gevoetbald in de Premier League, mogelijk maar op een beperkt aantal locaties, zonder toeschouwers en onder strenge hygiënische maatregelen.

Er moeten in totaal nog 92 duels worden gespeeld, waarin koploper Liverpool zijn eerste landstitel sinds 1990 kan veiligstellen.

Schorsing?

Als de Premier League verdergaat, is het de vraag of Kyle Walker en Moise Kean meteen van de partij zijn. Hun clubs Manchester City en Everton hebben sancties aangekondigd nadat de voetballers de coronaregels aan hun laars hadden gelapt.

In Groot-Brittannië geldt eenzelfde soort lockdown als in Nederland; mensen mogen naar buiten maar alleen voor hoognodige zaken en een frisse neus. Ook moeten ze afstand houden en is samenscholing verboden.

Walker kreeg een paar weken geleden twee prostituees over de vloer. Kean hangt een schorsing boven het hoofd omdat hij dit weekend een huisfeest organiseerde en beelden daarvan op sociale media plaatste. "Compleet onaanvaardbaar", liet Everton in een eerste reactie weten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl