Georginio Wijnaldum viert de overwinning op Everton
NOS Voetbal

'Premier League mogelijk over enkele weken hervat'

De Premier League kan mogelijk over enkele weken al worden hervat, zonder publiek. Dat meldt Sky News op basis van bronnen bij de Britse regering.

De overheid voert volgens Sky overleg met grote sportbonden en medische experts over de criteria en omstandigheden waaronder de verschillende competities zouden kunnen worden opgestart. Het hervatten van de Engelse voetbalcompetitie zou daarbij de hoogste prioriteit hebben.

"We werken er hard aan om sport terug te krijgen op televisie", zegt een overheidsbron tegen de Britse nieuwszender. "Het is niet hetzelfde als een wedstrijd in het stadion bijwonen, maar het zou het land een enorme opkikker geven."

Strenge maatregelen

Volgens de Britse krant The Times is maandag 8 juni de richtdatum in de plannen en zouden de wedstrijden in een beperkt aantal, goedgekeurde stadions moeten worden afgewerkt, met maximaal vierhonderd mensen binnen de muren en onder strenge hygiënische maatregelen.

Zo zouden spelers, stafleden en officials geregeld op het coronavirus moeten worden getest, terwijl Groot-Brittannië momenteel worstelt met een gebrekkige testcapaciteit. Zaterdag is het Britse dodental als gevolg van het virus opgelopen tot boven de 20.000.

De Premier League ligt sinds vrijdag 13 maart stil, met nog 92 wedstrijden op het programma.

Ook Polen wil weer voetballen

Ook in Polen bestaan serieuze plannen om de voetbalcompetitie te hervatten. De Ekstraklasa kan volgens de Poolse premier Mateusz Morawiecki het seizoen vanaf vrijdag 29 mei afmaken, vooralsnog zonder toeschouwers.

"Sport is een belangrijk onderdeel van de nationale economie, die bijdraagt aan het verbeteren van de gezondheid", zei de premier, die ook de maatregelen voor andere sporters snel wil versoepelen.

Op Wit-Rusland na liggen alle voetbalcompetities in Europa stil. Nederland heeft tot nu toe als enige land definitief een streep gezet door het seizoen 2019/2020.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl