Wembley
NOS Voetbal

'Engelse bond stelt Wembley beschikbaar voor uitspelen Premier League'

Volgens het Britse dagblad The Times stelt de Engelse voetbalbond FA stadion Wembley beschikbaar om het seizoen in de Premier League te kunnen uitspelen. Dat schrijft de krant op basis van bronnen bij de bond.

Vanwege de wereldwijde coronacrisis ligt ook de Premier League sinds vorige maand stil. Achter de schermen onderzoekt de organisatie enkele scenario's om de competitie weer te kunnen hervatten.

Eén daarvan is dat de resterende wedstrijden zonder publiek worden gespeeld in enkele stadions in Londen en in het midden van Engeland, om te voorkomen dat er veel gereisd moet worden.

Virgil van Dijk is met Liverpool koploper in de Premier League

Alle twintig Premier League-teams zouden dan tussen de trainingen en wedstrijden door allemaal enkele weken in aparte hotels moeten verblijven, afgescheiden van de buitenwereld. Ook zou dit gelden voor alle betrokken scheidsrechters en tv-producenten.

De clubs kunnen trainen op St. George's Park, het nationale trainingscentrum van de FA in het midden van het land. Het onderkomen van de nationale teams telt dertien velden, waarvan vijf met verlichting. Ook staat er een hotel.

De meeste clubs in de Premier League moeten nog negen wedstrijden spelen. Ze vrezen in grote financiële problemen te komen als het seizoen niet wordt afgemaakt.

Wembley

Wembley is de thuishaven van het Engelse elftal en wordt verder alleen gebruikt voor bekerfinales, beslissingswedstrijden in de play-offs en concerten. Tottenham Hotspur, een van de Premier League-clubs uit Londen, mocht Wembley ook een tijdje als thuishaven gebruiken toen het eigen stadion in aanbouw was.

Roy Hodgson, de gelouterde manager van de Engelse voetbalclub Crystal Palace, wil dat er de komende maanden gespeeld gaat worden. "Iedereen is het er over eens dat we dit seizoen moeten uitspelen", zegt de 72-jarige Engelsman in een boodschap aan de fans. "We willen niet dat er kunstmatige beslissingen moeten worden genomen over welke club kampioen wordt, wie de Champions League in gaat, wie promoveert en degradeert."

"In het ideale scenario zouden we drie of vier weken hebben om ons voor te bereiden op de eerste wedstrijd, maar ik accepteer dat dit vanwege de tijdsdruk wat korter kan worden", zegt Hodgson.

"Het zou kunnen dat we onze negen resterende wedstrijden moeten spelen in een kortere periode dan normaal en dat er minder tijd zit tussen dit seizoen en het volgende. Maar ik denk dat iedereen al deze 'opofferingen', wat in deze situatie eigenlijk geen gepast woord is, graag wil doen als we zo snel mogelijk weer kunnen voetballen zodat we het seizoen kunnen afmaken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl