AFP
NOS Voetbal

'Laatste 92 Premier League-duels geïsoleerd in Londen en midden Engeland'

De Premier League is druk bezig met een plan om de competitie, ondanks de coronacrisis, toch nog uit te kunnen spelen. De laatste 92 wedstrijden zouden in WK-stijl gespeeld moeten worden, met de spelers geïsoleerd van de buitenwereld.

Volgens de Britse krant The Independent is het idee om het slot van de Engelse competitie compleet in Londen en in het midden van Engeland af te werken. De resterende wedstrijden zouden in de maanden juni en juli snel achter elkaar in lege stadions gespeeld moeten worden.

Twee weken in isolatie

Onderdeel van het plan is om alle betrokkenen (spelers, staf, scheidsrechters en tv-producenten) twee weken lang in isolatie te zetten. Ze worden, net als op een EK of WK, gescheiden van hun families in hotels gezet. Ze komen dan alleen hun hotels uit voor trainingen en wedstrijden en ze zouden allemaal regelmatig getest worden op het coronavirus.

De vrees bestaat dat enkele clubs in financiële problemen gaan komen als de competitie niet wordt afgemaakt. De tv-inkomsten, die voor alle twintig ploegen in de Premier League enorm zijn, vallen gedeeltelijk weg als de competitie nu stopt.

EPA
Liverpool-aanvoerder Virgil van Dijk

Liverpool is hard op weg om voor het eerst sinds 1990 weer kampioen van Engeland te worden. Aanvoerder Virgil van Dijk zei eerder het niet wenselijk te vinden om de competitie zonder fans te hervatten.

"Niemand wil voor lege tribunes spelen. Ik baal voor de supporters als we de titel in een leeg stadion binnenhalen. Het zou een klap voor ons zijn als er geen fans op Anfield zijn."

Mocht het zover komen dat Liverpool de Premier League-titel in een leeg stadion wint, dan belooft Van Dijk de supporters toch mee te laten delen in de feestvreugde. "We moeten met deze situatie omgaan. Maar als er geen fans bij mogen zijn, dan brengen we de trofee nog steeds naar de fans toe."

Stand bovenin Premier League

Liverpool 29-82 (66-21)
Manchester City 28-57 (68-31)
Leicester City 29-53 (58-28)

Ilkay Gündogan (Manchester City) gunt Liverpool de landstitel, ook als het seizoen in de Premier League vanwege de coronacrisis niet wordt uitgespeeld. "Dat zou niet meer dan rechtvaardig zijn, gezien hun enorme voorsprong op ons", zei de Duitse international.

"Voor mij is dat oké. Als sportman moet je deze eerlijke conclusie durven trekken. Ik begrijp echter dat het voor de voetbalautoriteiten een lastige beslissing is om van de huidige ranglijst de eindstand te maken, want je hebt natuurlijk ook nog te maken met eventuele degradaties en andere consequenties."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl