Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum
NOS Voetbal

Van Dijk belooft Liverpool-fans: 'We brengen de titel naar jullie'

Virgil van Dijk hoopt de landstitel met Liverpool te behalen voor volle tribunes. De aanvoerder van het Nederlands elftal zegt tegenover de Engelse krant Express dat hij er stevig van zou balen als de supporters niet bij de eerste titel van Liverpool sinds 1990 kunnen zijn.

Liverpool staat met 25 punten voorsprong stijf aan kop in de Engelse competitie. Het idee om de competitie zonder fans te hervatten is voor de 28-jarige verdediger niet wenselijk. "Niemand wil voor lege tribunes spelen. Ik baal voor de supporters als we de titel in een leeg stadion binnenhalen. Het zou een klap voor ons zijn als er geen fans op Anfield zijn."

Mocht het zover komen dat Liverpool de Premier League-titel in een leeg stadion wint, dan belooft Van Dijk de supporters toch mee laten delen in de feestvreugde. "We moeten met deze situatie omgaan. Maar als er geen fans bij mogen zijn, dan brengen we de trofee nog steeds naar de fans toe."

Klopp kijkt minder ver

Jürgen Klopp, de coach van Liverpool, is helemaal niet bezig met het binnenhalen van de titel. In een statement op de clubwebsite wil de Duitser nog niet zover kijken en roept hij op de adviezen van autoriteiten op te volgen.

"Ik ben weliswaar de coach van Liverpool, en heb daardoor een verantwoordelijkheid omtrent de toekomst van de club op het veld. Maar het zou verkeerd zijn, als zo veel mensen in onze stad en de wereld in angst en onzekerheid zitten, om iets anders te zeggen dan mensen te adviseren om de adviezen van experts op te volgen en op zichzelf en elkaar te letten."

Stand bovenin Premier League

Wedstrijden - punten Doelsaldo
1. Liverpool 29-82 (66-21)
2. Manchester City 28-57 (68-31)
3. Leicester City 29-53 (58-28)
4. Chelsea 29-48 (51-39)

Het spelen zonder publiek is volgens Klopp een noodzakelijk kwaad. "Natuurlijk willen we niet voor een leeg stadion spelen of dat de competitie wordt uitgesteld. Maar als het helpt om mensen gezond te houden, dan doen we het zonder vragen te stellen."

De Engelse competitie ligt tot en met 3 april stil. Het is nog niet bekend welke maatregelen de Premier League daarna neemt. De competitie werd stilgelegd nadat was gebleken dat Arsenal-coach Mikel Arteta besmet was met het coronavirus.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl