Marco van Ginkel
NOS Voetbal

Eindelijk speelt Van Ginkel weer in een stadion, al is hij helemaal alleen

Na bijna twee jaar speelt Marco van Ginkel weer in een groot stadion. Voor lege tribunes, dat dan weer wel, werkt de middenvelder van Chelsea hard aan zijn herstel op het hoofdveld van Stamford Bridge.

Tijdens de coronacrisis stelt de Londense club het stadion ter beschikking aan de selectiespelers om hun conditie op peil te kunnen houden. Dat maakt de eindeloze revalidatie ineens een stuk leuker voor de Amersfoorter, die op een steenworp afstand van Stamford Bridge woont.

Van Ginkel moest vorige zomer opnieuw aan zijn knie worden geholpen, nadat er infecties in het gewricht waren opgetreden. Op 6 mei 2018 speelde hij voor het laatst een officiële wedstrijd, toen al met pijn aan de knie. Met PSV trof hij FC Groningen in de eredivisie.

Zijn sportieve toekomst is nog steeds onzeker. De 27-jarige Van Ginkel heeft al meerdere keren laten doorschemeren een terugkeer bij PSV te zien zitten. Met de Eindhovenaren werd hij kampioen in 2016 en 2018.

Destijds werd de middenvelder gehuurd van Chelsea, waar zijn contract komende zomer afloopt. Zijn huidige werkgever heeft nog de optie om de verbintenis met twee jaar te verlengen.

Tien miljoen euro

Chelsea betaalde zeven jaar geleden bijna tien miljoen euro voor de middenvelder aan Vitesse. Van Ginkel kwam in al die seizoenen slechts elf minuten in actie in de Premier League namens de Londenaren. Hij werd in de tussentijd ook nog verhuurd aan AC Milan en Stoke City.

In december zochten we Marco van Ginkel op in Londen:

Van Ginkel weer op veld bij Chelsea: 'Opgeven staat niet in woordenboek'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl