Marco van Ginkel speelde in mei 2018 zijn laatste officiële wedstrijd ANP

Marco van Ginkel keert voorlopig nog niet terug op het voetbalveld. De middenvelder van Chelsea kampt nog steeds met naweeën van een operatie aan zijn rechterknie.

De 26-jarige Van Ginkel speelde tot mei vorig jaar op huurbasis bij PSV, waarna hij niet meer actief was. In juli vorig jaar ging hij onder het mes, waarna hij een paar tegenvallers kende tijdens zijn revalidatie. "Ik heb met hem te doen", zei Frank Lampard op een persconferentie van de club.

De manager van Chelsea wilde niet in detail treden over de aard van de kwetsuur, maar duidelijk is dat hij de achtvoudig Oranje-international niet snel terug verwacht. "De blessure van Marco is een langdurige, hij heeft wat complicaties gehad."

Nauwelijks minuten

Van Ginkel werd in 2013 door Chelsea van Vitesse overgenomen, maar mede door zwaar blessureleed kwam hij verdeeld over twee duels maar tot elf minuten in de Premier League namens de Londenaren. Intussen werd hij onder meer drie keer verhuurd aan PSV, waarmee hij twee keer kampioen werd. Komende zomer loopt zijn contract af.

STER reclame