Liza van der Most van Ajax en Sara Yuceil van PSV
NOS Voetbal

KNVB en clubs hakken knoop door: seizoen eredivisie vrouwen voorbij

De KNVB heeft na overleg met deelnemende clubs besloten dat ook het seizoen in de eredivisie voor vrouwen niet wordt uitgespeeld. De bond komt vrijdag met mededelingen over de consequenties van die beslissing. De vrouwen van PSV zijn nu koploper.

De eredivisie voor vrouwen ligt al wekenlang stil vanwege de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus en door verlenging van deze maatregelen vervalt de mogelijkheid om de resterende wedstrijden en de play-offs op korte termijn uit te spelen.

Dinsdag ging er al een streep door alle duels in de eredivisie en de eerste divisie, nadat het kabinet had besloten dat er tot 1 september geen vergunningplichtige evenementen mogen worden gehouden.

'Competitie had mooi slot verdiend'

De eredivisie vrouwen valt binnen de KNVB officieel onder de sector amateurvoetbal en niet onder betaald voetbal. Vandaar dat hierover een apart besluit is genomen.

Toen de KNVB eind maart bekendmaakte dat het amateurseizoen voorbij was, werd voor de eredivisie vrouwen nog een uitzondering gemaakt. Ook het bekertoernooi voor vrouwen, dat bij de kwartfinales was aanbeland, wordt niet afgemaakt.

"Uiteraard is het sportief gezien bijzonder spijtig dat we genoodzaakt zijn om dit besluit te nemen", licht directeur amateurvoetbal Jan Dirk van der Zee toe. "Het vrouwenvoetbal is sterk in opkomst en onze hoogste competitie had een mooi slot verdiend."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl