Enkele spelers van ijshockeyclub Neman Grodno zijn besmet geraakt met het coronavirus
NOS Sport

Wit-Russische ijshockeyers besmet met corona, ook al 'is sport beste medicijn'

Volgens president Aleksandr Loekasjenko liepen ze geen enkel risico, maar in Wit-Rusland zijn 23 spelers van ijshockeyclub Neman Grodno besmet geraakt met het coronavirus.

Wit-Rusland is een van de weinige landen waar ondanks de uitbraak van het virus nog wordt gesport. Zo komen ook de voetballers gewoon in actie. President Loekasjenko acht het nemen van strenge maatregelen in zijn land onnodig.

"Er zijn hier geen virussen", zei Loekasjenko, nadat hij eind maart had deelgenomen aan een vriendschappelijke ijshockeywedstrijd. "De ijsbaan is een koelkast. Dit is de meest gezonde lucht ooit. Sport is het beste medicijn tegen een virus."

Competitie

Neman Grodno kwam een maand geleden voor het laatst in actie in de play-offs van de hoogste ijshockeycompetitie. Volgens Wit-Russische media zijn zes spelers van het eerste team en zeventien jeugdspelers positief getest op corona.

Loekasjenko liet vorige maand zijn gezicht zien op de ijshockeybaan. Volgens de president is "sport het beste medicijn" tegen de verspreiding van het coronavirus:

IJshockeyende Loekasjenko schampert over corona: 'Ik zie geen virus'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl