NOS Sport

Hockeybond schrapt alle competities, geen promotie of degradatie

Hockeybond schrapt alle competities: 'Een waanzinnig moeilijk besluit'

De hockeybond KNHB heeft besloten alle competities van het seizoen 2019/2020 te beëindigen. Het besluit betreft niet alleen de senioren, maar ook de (jongste) jeugdcompetities. Het bondsbestuur heeft besloten geen kampioenen uit te roepen en geen promotie of degradatie door te voeren.

Dat betekent dat er dit seizoen geen kampioen komt in de hoofdklasse mannen en de hoofdklasse vrouwen. De indeling van de klassen ziet er komend seizoen hetzelfde uit als de huidige indeling.

De Europese Hockey Federatie had al eerder al aangegeven de Euro Hockey League (EHL) van 2020 op een later moment in 2020 te zullen spelen. Bloemendaal en Kampong (bij de mannen) en Amsterdam en Den Bosch (bij de vrouwen) spelen die editie uit. Indien de EHL 2020 niet uitgespeeld kan worden, behouden deze teams hun plaatsen voor de editie 2020/2021.

Lang uitstel

De hockeybond stelde het besluit om de competitie te stoppen lang uit in de hoop dat er nog een mogelijkheid zou zijn om te spelen. Maar nog langer wachten met een besluit was nu niet meer mogelijk, stelt KNHB-directeur Erik Gerritsen. "Als we wachten tot 20 mei, dan is er geen mogelijkheid meer om alle competities uit te spelen."

"Tegelijkertijd zijn verplaatsingen van te veel mensen nog altijd niet gewenst en zijn andere maatregelen tot 20 mei niet aangepast, waardoor het spelen van competities dit jaar niet meer mogelijk is."

Moeilijk besluit

"Het was een heel moeilijk besluit voor ons. Veel competities waren nog maar op de helft of net over de helft. Bovendien wordt een deel van de promotie en/of degradatie via nacompetitie, play-offs of play-outs gespeeld. Om daar nu een besluit over te nemen vroeg om heel veel subjectieve interpretaties. We hebben besloten om dan maar helemaal geen promotie of degradatie te laten plaatsvinden", aldus Gerritsen.

Dat de jeugd weer op de velden aan de gang mag, vindt de KNHB een positieve ontwikkeling.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl