MotoGP tijdens de TT van Assen in 2019 ANP
Sport en corona

De TT van Assen kan dit jaar niet doorgaan op 28 juni. Het kabinet heeft grote evenementen met een vergunningplicht verboden tot 1 september als gevolg van de coronacrisis.

De organisatoren van de TT van Assen, die al vanaf 1925 wordt gehouden en op de wedstrijddag ruim 100.000 bezoekers trekt, hielden al rekening met het feit dat de race niet op 28 juni zou kunnen plaatsvinden. Er was nog wel de hoop dat de TT zonder publiek gereden zou kunnen worden. In dat geval was het wel de vraag of vele Spaanse en Italiaanse teams in Assen zouden kunnen komen.

Ook een jaar overslaan, is een mogelijkheid. "Dat zouden we kunnen overleven", zei voorzitter Arjan Bos van het TT Circuit eerder al. Het bestuur van de TT vergaderde dinsdagavond over de situatie.

Het besluit van het kabinet heeft ook gevolgen voor de Nederlandse kampioenschappen wielrennen, die al van juni naar augustus verplaatst waren.

De kampioenschappen zouden rond de Col du VAM in Wijster worden gehouden. Dat kan door de overheidsmaatregel niet plaatsvinden in augustus. Wat er met de NK gebeurt, is nog onduidelijk.

2019: Fortuna viert het behalen van de landstitel ANP

Ook de zaalfinale in het korfbal kan niet op korte termijn worden gespeeld. Die stond in eerste instantie voor 4 april op het programma. Na de afkondiging van de coronamaatregelen door het kabinet keek het korfbalverbond KNKV naar juni als uitwijkmogelijkheid, maar ook dan kan men niet in Ahoy terecht.

STER reclame