NOS Wielrennen

Dumoulin: 'Limburgse heuvels geen goede voorbereiding op Tour'

Tom Dumoulin houdt er ernstig rekening mee dat hij zijn doel voor de Tour de France moet gaan bijstellen.

Mocht de uitgestelde Ronde van Frankrijk inderdaad eind augustus van start gaan, dan ziet de Nederlander zichzelf niet als kandidaat voor een topklassering aangezien hij in de voorbereiding niet op hoogtestage kan.

Dumoulin: 'Limburgse heuvels geen goede voorbereiding op Tour'

"Als ik tot de Tour de France alleen maar een beetje op zeeniveau door de Limburgse heuvels kan fietsen, dan is mijn voorbereiding te gebrekkig om op te boksen tegen renners die in Andorra en Colombia trainen, op hoogte en in de bergen", stelt Dumoulin.

Maar een hoogtestage zit er door het coronavirus voorlopig niet in voor de Giro-winnaar van 2017. Dumoulin zou zich daarom moeten richten op etappezeges, of gewoon het rijden van een mooie Tour.

"Dan verandert misschien het doel van de Tour. Maar het wil niet zeggen dat ik dan niet naar de Tour ga", aldus de Jumbo-Visma-renner. "Ik heb ook jarenlang de Tour gereden zonder hoogtestage en dat deed ik ook hartstikke goed. Maar ik deed niet mee voor het klassement."

Tom Dumoulin wacht in een vakantiehuisje op de start van de virtuele Amstel Gold Race

Dumoulin, woonachtig vlak over de grens in België, is voor een dagje in Limburg neergestreken om in een vakantiehuisje op de Cauberg de virtuele versie van de Nederlandse wielerklassieker te fietsen. En dat valt nog niet mee. "Ik word voorbijgeracet als een malle", verzucht Dumoulin in zijn bungalow.

De renner, die door blessureleed al bijna een jaar niet meer heeft gekoerst, mocht de grens naar Nederland over dankzij een werkgeversverklaring. Dumoulin was onder de indruk: "Het was net of je door Checkpoint Charlie moest rijden, door een soort slurf met zeker tien politieagenten. Het was zoiets bizars, ik hoop dat we dat nooit meer meemaken."

Buiten, waar normaal gesproken op deze zondag in Limburg toeterende ploegleiderswagens en klappend publiek te horen zouden zijn, klinkt ondertussen alleen het geluid van fluitende vogeltjes. "Dat heeft toch ook wel iets moois", zegt Dumoulin met een glimlach.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl