Stadion Lokomotive Leipzig
NOS Voetbal

Lokomotive Leipzig trekt 120.000 toeschouwers voor een denkbeeldige wedstrijd

In tijden van de coronapandemie zoeken veel voetbalclubs een creatieve manier om ook tijdens deze periode dingen te kunnen blijven organiseren. Zo ook 1. FC Lokomotive Leipzig, tegenwoordig uitkomend op het vierde niveau in Duitsland.

De club verkocht al meer dan 120.000 kaartjes voor een onzichtbare wedstrijd tegen een onzichtbare tegenstander. Nog nooit wist Lokomotive Leipzig zoveel toeschouwers te trekken. Dit seizoen zaten er bij wedstrijden van de Oost-Duitse club gemiddeld 3.200 toeschouwers op de tribune.

Om geld op te halen om door deze voetballoze periode heen te komen, stelden fans van de Leipzig voor om een virtuele wedstrijd te gaan spelen. De clubleiding besloot een eigen draai te geven aan dat idee. Lokomotive Leipzig zette voor vrijdag 8 mei een denkbeeldige wedstrijd tegen een onzichtbare tegenstander op het programma.

Het is nog onduidelijk hoe dat er precies uit komt te zien. In de online-fanshop worden de kaartjes voor 1 euro per stuk aangeboden.

120.000

De meer dan 120.000 kaartjes werden binnen enkele dagen verkocht. Daarmee is het aantal toeschouwers overtroffen dat naar verluidt op 22 april 1987 in het Zentral-stadion zat voor de return in de halve finales van de Europa Cup II tegen Girondins Bordeaux.

1987: Lokomotive Leipzig tegen Bordeaux

Officieel waren er maar 73.000 kaarten beschikbaar voor dat duel. Nadat de kaartjes aan de kassa's allemaal waren verkocht, gingen de poorten echter open en stroomde het reusachtige stadion vol met 120.000 mensen.

Lokomotive bereikte na strafschoppen de Europa Cup II-finale. Daarin was Ajax met 1-0 te sterk door een doelpunt van Marco van Basten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl