Jan Frodeno
NOS Voetbal

Duitse topper haalt twee ton op met triatlon in eigen huis

Vanuit de sportwereld blijven zich initiatieven aandienen in de strijd tegen het coronavirus. Onder anderen de Duitse toptriatleet Jan Frodeno (200.000 euro) en de Franse voetbalclub Saint-Etienne (80.000 euro) voegen zich met hun acties in de lange rij van sporters en clubs die geld ophalen voor het goede doel.

Frodeno, olympisch kampioen van 2008 en drievoudig wereldkampioen Ironman, haalde twee ton op met een virtuele triatlon in zijn eigen huis in het Spaanse Girona.

Hij zwom 3,8 kilometer in zijn privézwembad, fietste 180 kilometer op de rollenbank en sloot af met een marathon (42,195 kilometer) op de loopband. Het geld is bestemd voor hulp aan de ziekenhuizen in Girona, waar veel mensen liggen die besmet zijn met het coronavirus.

Steun van Becker, Götze en Petkovic

"Soms heb je gekke ideeën nodig", zei Frodeno voor hij aan zijn exercitie begon. "Het is een grote mentale uitdaging om deze 226 kilometer te bedwingen binnen een straal van 5 meter."

Hij deed er uiteindelijk 8 uur, 33 minuten en 40 seconden over, een uurtje langer dan zijn wereldrecord op de Ironman, dat staat op 7.35.39.

2016: Jan Frodeno wint de Ironman op Hawai

Bekende sporters steunden Frodeno via een online-video, onder wie Boris Becker, Mario Götze, André Schürrle en Andrea Petkovic. De Zwitserse oud-wielrenner Fabio Cancellara fietste gelijktijdig op zijn rollenbank met Frodeno op een online-platform.

'Duel tegen virus'

Saint-Etienne is steeds dichter bij het doel om 80.000 euro op te halen in de strijd tegen het coronavirus. De Franse voetbalclub startte een initiatief voor een 'virtueel duel tegen het virus' in het Stade de France, dat plaats biedt aan 80.000 mensen.

Een 'kaartje' kost 1 euro en zaterdag waren al 71.000 tickets verkocht. 10.000 van die kaartjes zijn afgenomen door de leiding van het Stade de France.

Saint-Etienne zou op 25 april in het Stade de France de bekerfinale spelen tegen Paris Saint-Germain. Dat duel is uitgesteld vanwege het coronavirus. Dat bracht de leiding van Saint-Etienne op het idee iets te doen om te helpen. Het ingezamelde geld gaat naar het academisch ziekenhuis in Saint-Etienne.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl