NOS Sport

Donaties, spandoeken en veilingen: sportwereld staat massaal op tegen corona

De sportwereld komt in actie om zijn steentje bij te dragen in de strijd tegen het coronavirus. Diverse clubs, atleten en organisaties bieden hulp aan of steken hulpverleners een hart onder de riem. Een overzicht van de initiatieven.

FC Utrecht biedt met het onlangs gelanceerde platform 'FC Utrecht Helpt' ondersteuning aan iedereen die hulp in deze tijden goed kan gebruiken. Ook bedrijven of particulieren die willen helpen, kunnen zich bij de club aanmelden.

De club toonde tevens door middel van twee spandoeken zijn waardering voor alle medewerkers in de Utrechtse ziekenhuizen.

Robin Haase bood via Instagram zijn hulp aan als oppas. En met succes. De tennisser is niet de beroerdste om donderdag op te passen bij een gezin met twee kinderen in Naaldwijk.

"Ik krijg ook heel veel leuke andere aanvragen. Er zit van alles bij, dus ik ben alles nu aan het plannen", laat Haase weten.

PSV stelt het Philips Stadion ter beschikking als de gemeente Eindhoven daarom vraagt.

"Ook hebben we een flinke veiligheidsorganisatie en kunnen we met ons bereik op sociale media wellicht van dienst zijn. De burgemeester weet: één telefoontje is genoeg", aldus algemeen directeur Toon Gerbrands tegen Voetbal International.

Shirts van Last, familie Sneijder bij Voedselbank

Gerben Last veilt zijn wedstrijdshirts waarmee de tafeltennisser tijdens de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro in 2016 zilver won. De opbrengst gaat naar personen die een extra boodschap nu goed kunnen gebruiken.

De familie Sneijder toont zich van zijn goede kant door groente en fruit weg te geven aan de voedselbank, zo valt op Instagram te zien.

Voetbalclub Chelsea heeft zijn hotel in het stadion Stamford Bridge aangeboden aan het personeel van de National Health Service, de organisatie die in Engeland de openbare gezondheidszorg verzorgt. Clubeigenaar Roman Abramovitsj neemt alle kosten op zich.

Chelsea in actie tegen corona: hotel van stadion aangeboden

In de Verenigde Staten stellen diverse sportprominenten persoonlijke spullen beschikbaar via een veiling op het platform Pledge It. De opbrengst gaat naar de bestrijding van het coronavirus. Onder anderen turnster Simone Biles, basketballer Stephen Curry, snowboarder Shaun White, voormalig zwemkampioen Michael Phelps, golfer Nick Faldo en tennisster Bianca Andreescu doen mee.

Flinke donatie eigenaar Ferrari en Juventus

De familie Agnelli doet in Italië een flinke bijdrage met een donatie van tien miljoen euro. De familie is onder meer eigenaar van automerk Ferrari en voetbalclub Juventus.

Matthijs de Ligt doet namens zijn werkgever Juventus een oproep om te doneren in de strijd tegen het coronavirus.

Juventus-spelers, onder wie De Ligt, in actie tegen corona

De Major League Baseball en de spelersraad van de MLB doneren in de Verenigde Staten 1 miljoen dollar om de bestrijding van het coronavirus te ondersteunen. Het geld van de honkballers gaat naar voedselbanken en de daarvoor bedoelde distributiekanalen.

Liverpool-aanvaller Sadio Mané deed een donatie van 45.000 euro aan de gezondheidszorg in zijn thuisland Senegal. "Ik merk hoe het virus zich heeft ontwikkeld, we moeten dit heel erg serieus nemen", aldus de voetballer.

Duitse voetballers geven 2,5 miljoen

De voetballers van het Duitse nationale elftal stellen 2,5 miljoen euro beschikbaar om het coronavirus te bestrijden. Ze roepen ook al hun fans op een financiële bijdrage te leveren.

"We zijn een groot team", zegt aanvoerder Manuel Neuer. "Niet alleen op het voetbalveld, maar ook in onze samenleving. Het is mooi om te zien hoe mensen elkaar helpen. Dat zie je ook in ziekenhuizen, bejaardenhuizen en supermarkten."

Inzamelingsactie Ibrahimovic en Pogba

Zlatan Ibrahimovic is begonnen met het inzamelen van geld ten behoeve van de ziekenhuizen in het zwaar getroffen Noord-Italië. De voetballer van AC Milan gaf het voorbeeld met een donatie van 100.000 euro. Milan schoot overigens ook te hulp. De club heeft 250.000 euro beschikbaar gemaakt.

Ook voetballer Paul Pogba is bezig aan een inzamelingsactie, UNICEF in zijn geval. De sterspeler van Manchester United hoopt 25.000 euro bij elkaar te krijgen en is dan van plan om dit bedrag zelf te verdubbelen.

Tennisster Simona Halep stelt in haar thuisland Roemenië een som geld beschikbaar voor apparatuur en ander materiaal om het coronavirus tegen te gaan, zo meldt de Wimbledon-kampioene op Facebook.

De Zuid-Koreaanse voetballer Son Heung-min (Tottenham Hotspur) heeft - net als oud-PSV'er Park Ji-sung - zo'n 70.000 euro gedoneerd aan een instantie die zich in hun thuisland met de bestrijding van het coronavirus bezighoudt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl