Charles Leclerc
NOS Sport

F1-coureurs, Ajax, PSV en MLB gaan virtueel voor het goede doel

Zes coureurs uit de Formule 1 gaan deelnemen aan een zogenoemd simrace-kampioenschap. Tijdens drie avonden, waar in totaal zes virtuele wedstrijden gereden zullen worden, wordt geld ingezameld voor een hulpfonds voor coronapatiënten.

Charles Leclerc, Alexander Albon, Lando Norris, George Russell, Antonio Giovinazzi en Nicholas Latifi hebben hun deelname toegezegd, net als coureurs uit de Formule E, de Formule 2 en de Formule 3. Men hoopt met de actie zo'n 100.000 euro op te halen.

Niet alleen coureurs uit de autosport zullen gaan deelnemen. In totaal gaan negentien sporters met elkaar de strijd aan op de virtuele circuits, onder hen ook de Belgische doelman Thibaut Courtois van Real Madrid.

Courtois is virtueel niet alleen actief op het circuit, maar hij speelt ook basketbal, zoals op zijn Instagram-account valt te zien. Hij speelt hier tegen Manchester City-aanvaller Sergio Agüero.

Ajax en PSV behoren tot de twintig Europese topclubs die deelnemen aan het virtuele toernooi om de EA Sports' FIFA 20 Stay and Play Cup. Het organiserende spelcomputerbedrijf begint woensdag met de titelstrijd waarin verder onder meer teams als Real Madrid, Liverpool en AS Roma actief zullen zijn.

De Stay and Play Cup doneert 1 miljoen dollar voor hulp aan de mensen die het meest te lijden hebben onder de coronacrisis, de oorzaak ook dat er wereldwijd niet gevoetbald wordt. De finale is op 19 april.

Kevin Durant

Ook in de Verenigde Staten vermaakt men zich met virtuele wedstrijden nu alle competities stilliggen. Dertig honkballers uit de Major League, één van elk team, spelen deze maand via het spel MLB The Show een mini-competitie van 29 wedstrijden. De wedstrijden worden uitgezonden op YouTube en er wordt geld ingezameld voor een goed doel.

De basketballers van de NBA spelen een soortgelijke virtuele competitie. Zestien spelers, onder wie Kevin Durant (Brooklyn Nets) en Trae Young (Atlanta Hawks) spelen tegen elkaar. Deze wedstrijden worden uitgezonden op de sportzender ESPN.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl