NOS Voetbal

Deze drie Nederlandse profs voetballen gewoon door in Zweden

In Zweden wordt gewoon gevoetbald, ook door deze drie Nederlanders

In vrijwel alle Europese landen gelden strenge maatregelen tegen het coronavirus. In Zweden is dat anders. De regering daar grijpt nog niet zo hard in, want afstand houden gaat de Scandinaviërs van nature goed af.

Er wordt dus ook gewoon gesport. Bij voetbalclub AFC Eskilstuna, dat uitkomt in de eerste divisie, zijn vlak voor het uitbreken van de wereldwijde crisis drie Nederlanders neergestreken: de aanvallers Kevin van Kippersluis en Lesly de Sa en doelman Nick Wolters.

Afstand houden, maar niet op het veld

"Op straat hou je er rekening mee dat je afstand moet houden, maar op het veld doe je gewoon wat je moet doen", zegt De Sa. "Ik vertrouw erop dat het goed gaat. Nederland is heel dichtbevolkt, Zweden niet."

In Zweden gaat het nieuwe seizoen op 1 juni van start. Van Kippersluis, De Sa en Wolters spelen in deze periode een reeks oefenduels om zich voor te bereiden op de eerste competitiewedstrijd.

Van Kippersluis: "Best wel gek als je ziet dat er in de rest van de wereld chaos heerst. Hier is het alsof er niks aan de hand is."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl