Callum McGregor van Celtic
NOS Voetbal

Meeste Schotse clubs willen seizoen beëindigen, herstart Serie A weer vertraagd

De meeste profclubs in Schotland willen de nationale voetbalcompetities niet meer uitspelen. Het moment dat die beslissing wordt genomen is dichtbij: er ontbreekt nog één stem om het seizoen in de drie divisies onder het Premiership nu al voor beëindigd te verklaren.

Op het tweede niveau, het Championship, is de benodigde meerderheid van 75 procent nog niet binnen. Op het hoogste niveau hebben tien van de twaalf clubs al goedkeuring gegeven aan het voorstel om de competitie op het tweede, derde en vierde niveau te beëindigen. De Schotse bond maakte donderdag bekend dat er in ieder geval tot 10 juni niet wordt gevoetbald in het land.

Verlengd

De hervatting van de Italiaanse voetbalcompetitie Serie A laat nog wel even op zich wachten nu de regering de strenge noodmaatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus heeft verlengd tot 3 mei.

Italië had eerder tot 13 april een lockdown afgekondigd. De maatregelen zijn met drie weken verlengd omdat het virus nog veel slachtoffers eist. Al 18.849 Italianen overleden aan het longvirus.

Sommige Italiaanse voetbalclubs speelden afgelopen week nog met het idee de training snel in kleine groepjes te hervatten. Dat is niet mogelijk nu de strenge maatregelen tot begin volgende maand van kracht blijven.

De Italiaanse voetbalcompetitie ligt tot onbepaalde tijd stil. Pas als het veilig is, wordt er weer gespeeld. Voetballers hebben minimaal drie weken van groepstraining nodig om echt fit te zijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl