NOS Sport

Chef de mission Vergeer positief na eerste chemokuren: 'Zwaarste achter de rug'

Hoewel Esther Vergeer in een cyclus van chemokuren zit in haar strijd tegen borstkanker, blijft ze als chef de mission van de Nederlandse paralympische ploeg het aanspreekpunt voor onze gehandicapte topsporters.

"Naar omstandigheden gaat het best wel goed met me", zegt ze in een Skype-gesprek met NOS Studio Sport. "Ik zit midden in de behandelingen. De zwaarste vier chemokuren heb ik achter de rug."

Chef de mission Vergeer: 'Op scan is goed te zien dat chemokuren aanslaan'

Vergeer heeft goed nieuws te melden over haar behandelingen: "Ik heb ook al een scan gehad, waarbij goed te zien was dat de chemo aanslaat. Dus ik ga vol goede moed de rest van de behandelingen in."

Nervositeit onder aantal olympiërs

Als chef de mission heeft Vergeer tijdens deze coronacrisis vooral een luisterend oor voor de sporters. De Paralympische Spelen zijn net als de Olympische Spelen verplaatst naar volgend jaar, het is nu wachten hoe het Internationaal Olympisch Comité de kalender richting Tokio inricht.

"Van een aantal sporters moet nog bepaald worden in welke klassen ze worden ingedeeld, dat brengt wat nervositeit. Verder is het super lachen om te zien hoe ze het thuis trainen allemaal oplossen. Er is veel creativiteit", aldus Vergeer.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl