ANP
NOS Sport

Borstkanker ontdekt bij chef de mission Vergeer (38)

Esther Vergeer heeft bekendgemaakt dat er bij haar borstkanker is ontdekt. Dat schrijft ze op Twitter. De voormalig rolstoeltennisster zal zich de komende tijd richten op de behandeling en genezing van de ziekte.

De 38-jarige Vergeer is chef de mission van de Nederlandse ploeg op de Paralympische Spelen in Tokio deze zomer, een rol die ze ook vervulde tijdens de Winterspelen in Pyeongchang in 2018.

Maurits Hendriks, technisch directeur van sportkoepel NOC*NSF laat in een reactie weten alle mogelijke steun te geven.

"Dit nieuws komt bij ons allemaal hard aan. Wij hebben Esther alle mogelijke steun toegezegd bij het traject dat zij nu ingaat. Wij kijken samen met haar hoe we met de inzet van goede ondersteuning de uitzending van TeamNL zo goed mogelijk kunnen voortzetten."

Vergeer was van 2002 tot 2012 actief in het rolstoeltennis en stortte zich daarna op de oprichting van de Esther Vergeer Foundation om kinderen en jongeren met een handicap de kans te geven om te kunnen sporten.

Tijdens haar carrière was Vergeer buitengewoon succesvol: ze schreef maar liefst 7 paralympische titels en 42 grandslamoverwinningen op haar naam.

Bekijk in de video hieronder hoe Vergeer terugblikt op haar eerste Spelen als chef de mission:

Trotse chef de mission Vergeer: had nog meer ingezeten

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl