Marianne Timmer wordt klaargestoomd om chef de mission Esther Vergeer te kunnen vervangen als dat nodig is
NOS Sport

Timmer ondersteunt zieke Vergeer als chef de mission Paralympische Spelen

Marianne Timmer wordt als vervangend chef de mission toegevoegd aan de staf die zich binnen sportkoepel NOC*NSF bezighoudt met de Paralympische Spelen in Tokio.

Timmer wordt de komende periode klaargestoomd om de zieke Esther Vergeer te kunnen vervangen als dat nodig is. De 38-jarige Vergeer maakte twee weken geleden bekend dat er bij haar borstkanker is ontdekt.

Vergeer is voornemens om tijdens haar behandeling zo veel mogelijk door te werken, maar als het nodig is kan Timmer haar direct vervangen. De voormalig rolstoeltennisster blijft als chef de mission verantwoordelijk voor de uitzending van de paralympische ploeg naar Tokio.

Zieke Vergeer heeft Tokio nog niet uit haar agenda geschrapt

Voor Timmer is de rol van chef de mission niet helemaal nieuw. Vorige maand was de voormalig schaatsster in Lausanne actief als chef de mission tijdens de Jeugd Olympische Spelen.

Timmer maakt deel uit van een zogenaamde 'chef-groep' binnen NOC*NSF, waar ook Minke Booij, Pieter van den Hoogenband, Carl Verheijen, Mark Huizinga en Vergeer onderdeel van zijn. Binnen die groep zijn afspraken gemaakt over vervanging bij calamiteiten.

Marianne Timmer (rechts) is onderdeel van de zogenaamde 'chef-groep' bij NOC*NSF

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl