Max Verstappen in Canada in 2018 AFP
Sport en corona

De start van het Formule 1-seizoen is wederom uitgesteld. Ook de Grand Prix van Canada gaat niet door. De race had op zondag 14 juni gereden moeten worden.

De GP in Montreal is al de negende race van het seizoen waar een streep door gaat. De eerstvolgende race op de kalender is de Grand Prix van Frankrijk op 28 juni.

Seizoen op z'n kop

De uitbraak van het coronavirus, die wereldwijd al legio sportevenementen de kop heeft gekost, haalt de Formule 1-kalender meer en meer overhoop.

Half maart had er in Australië geracet moeten worden, maar vlak voor de eerste vrije training ging het openingsweekeinde van het jaar toch niet door.

Vervolgens werden ook de zeven races die daarna op de kalender stonden doorgestreept, waaronder de Grand Prix van Nederland op zondag 3 mei.

Jan Lammers op het circuit van Zandvoort ANP

Naast de races in Australië en Nederland zijn ook de Grand Prixs van Bahrein, China, Vietnam, Azerbeidjan, Spanje en Monaco afgelast of uitgesteld.

De organisatoren in Montreal hebben de race nog niet volledig afgelast, ze hopen de grand prix later in het jaar alsnog te kunnen rijden.

Verstappen en co mikken nu op Frankrijk

NOS-commentator Louis Dekker heeft er een hard hoofd in dat Max Verstappen en zijn collega's op 28 juni in Frankrijk aan het seizoen beginnen.

"Het is een beetje vergelijkbaar met de Tour de France, ze willen het zo lang mogelijk volhouden en niet vandaag of morgen cancelen. Als de Tour door kan gaan, kan de grand prix ook doorgaan, is de gedachte."

Max Verstappen EPA

"Het toeval wil", vervolgt Dekker, "dat ze ook nog eens in de buurt van elkaar zouden starten." De Tour begint op zaterdag 27 juni in Nice, de Formule 1-race staat een dag later gepland, 160 kilometer westwaarts.

Twee races op hetzelfde circuit

De organisaties van de circuits waar na Frankrijk geracet zou worden, denken intussen al na over alternatieven nu het seizoen zo op z'n kop staat.

Zowel in Oostenrijk en Engeland zijn initiatieven om twee races op hetzelfde circuit te organiseren.

STER reclame