Mehdi Bayat, voorzitter van de Belgische voetbalbond KBVB Pro Shots
Sport en corona

De Belgische voetbalbond KBVB gaat het voorstel om de nationale competitie te beëindigen binnenkort toelichten aan de Europese voetbalbond UEFA. Mehdi Bayat, voorzitter van de KBVB, heeft 'een constructief gesprek' gehad met UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin.

Donderdag adviseerde de raad van bestuur van de Pro League, de organisator van de Belgische eerste en tweede klasse, om dit seizoen niet meer te voetballen. Dat voorstel moet komende week nog wel worden goedgekeurd tijdens de algemene vergadering van de Pro League.

Daarop verklaarde Ceferin dat zo'n beslissing gevolgen kan hebben voor de verdeling van Europese tickets. "De Belgen en andere competities riskeren uitsluiting van Europees voetbal. Je kunt niet om hulp vragen en dan weer je eigen weg gaan. Solidariteit is geen eenrichtingsverkeer."

Aleksander Ceferin, voorzitter van de UEFA AFP

Inmiddels zijn 'de plooien gladgestreken' tussen de KBVB en de UEFA. "We hebben de intentie uitgesproken om samen tot een oplossing te komen. Op deze manier is het ook de bedoeling om de Europese tickets voor België voor volgend seizoen veilig te stellen", aldus de bond.

Voorzitter Bayat heeft ook laten weten dat de KBVB de aanpak van de UEFA steunt om solidair uit deze crisis te komen.

STER reclame