Myron Boadu en Dusan Tadic
NOS Voetbal

UEFA-baas benadrukt: 'Belgen en andere competities riskeren uitsluiting'

De Eredivisie CV is gewaarschuwd. De voorzitter van de Europese voetbalbond UEFA geeft in scherpe bewoordingen nogmaals aan dat het op eigen houtje beëindigen van een nationale competitie gevolgen kan hebben voor de verdeling van Europese tickets.

"De Belgen en andere competities riskeren uitsluiting van Europees voetbal", zegt Aleksander Ceferin tegen het Duitse ZDF. "Je kunt niet om hulp vragen en dan weer je eigen weg gaan. Solidariteit is geen eenrichtingsverkeer."

Nederland en België willen stoppen

AZ en PSV sloten zich donderdag aan bij Ajax, PEC Zwolle, Fortuna Sittard, ADO Den Haag en RKC Waalwijk. Zij zien niets in een hervatting van de eredivisie. Voordat de Eredivisie CV een besluit neemt, wil het eerst dinsdag overleggen met de KNVB en de clubs.

In België adviseert de raad van bestuur van de Belgische Eerste Klasse om de competitie onmiddellijk te beëindigen. Dat is ook de wens van de meeste clubs. Club Brugge zou dan kampioen zijn.

Aleksander Ceferin

De UEFA heeft echter nog altijd de hoop dat alle competities op wat voor manier dan ook uitgespeeld kunnen worden. Ceferin: "Mensen willen dat. Het brengt positieve energie in huis. En het zal juli, augustus zijn. In september of oktober kunnen we niks meer uitspelen."

Persbureau AP kreeg donderdag een brief in handen, waarin de UEFA er bij alle nationale bonden op aandrong hun competities nog niet te beëindigen.

"Aangezien deelname aan UEFA-clubcompetities wordt bepaald op basis van het sportieve resultaat aan het einde van een volledig seizoen, zou een vroegtijdige beëindiging twijfels werpen of aan die condities wel voldaan wordt", stond in de brief.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl