ANP
NOS Voetbal

'UEFA waarschuwt om nationale competities niet te beëindigen'

De UEFA, ECA (organisatie van Europese topclubs) en European Leagues hebben er volgens persbureau AP in een brief op aangedrongen de nationale competities nog vooral niet te beëindigen. Als dit wel gebeurt, kan het gevolgen hebben voor de verdeling van de Europese tickets.

"Aangezien deelname aan UEFA-clubcompetities wordt bepaald op basis van het sportieve resultaat aan het einde van een volledig seizoen, zou een vroegtijdige beëindiging twijfels werpen of aan die condities wel voldaan wordt", valt in de brief te lezen.

AZ en PSV sloten zich donderdagmiddag aan bij Ajax, PEC Zwolle, Fortuna Sittard, ADO Den Haag en RKC Waalwijk door te laten weten niets te zien in een hervatting van de eredivisie. Die is stilgelegd vanwege de coronapandemie.

Pro Shots
Het AZ van Myron Boadu en Calvin Stengs wil net als PSV en Ajax dat de eredivisie per direct stopt

De clubs dringen er bij de KNVB op aan het huidige seizoen per direct te beëindigen, naar het - waarschijnlijke - voorbeeld van België. Daar heeft de organisator van de bovenste twee profcompetities geadviseerd een punt te zetten achter het seizoen.

Een dergelijke beslissing kan dus ongewenste gevolgen hebben, valt in de brief te lezen. De UEFA mikt nog altijd op hervatting van de competities, zowel de nationale als de Champions League en Europa League.

Komende dinsdag

De Eredivisie CV, de organisatie van de clubs uit de eredivisie, heeft een beslissing over de kwestie voorlopig voor zich uit geschoven. De organisatie wil eerst het overleg van aanstaande dinsdag met de KNVB en vertegenwoordigers van de clubs afwachten.

"7 april praten we verder over de scenario's. Daarna kunnen we een goede afweging maken", zei Mattijs Manders, directeur van de Eredivisie CV.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl