NOS Voetbal

PEC Zwolle-preses Visser: 'Zou ervoor pleiten de competitie stop te zetten'

PEC Zwolle-preses Visser: 'Zou ervoor pleiten de competitie stop te zetten'

Duidelijkheid. Dat is wat de clubs uit het betaalde voetbal verlangen van de KNVB nadat bekend is geworden dat er in Nederland in ieder geval tot 1 juni niet gevoetbald wordt vanwege de coronapandemie.

"Neem een besluit waar we als clubs wat mee kunnen", benadrukt voorzitter Adriaan Visser van PEC Zwolle. "Mijn indruk is dat het overgrote deel wil dat er duidelijkheid komt."

Er volgt woensdag in ieder geval een overleg van de KNVB met de clubs en de belangenvereniging van profvoetballers over een eventueel vervolg van de competitie.

'Opbouw duurt zeven weken'

Volgens Visser is er uiteindelijk maar één serieuze optie denkbaar. "Ik zie bijna geen andere mogelijkheid dan de competitie nu stop te zetten. Normaal gesproken begint het nieuwe seizoen half juni. Alleen de opbouw naar een nieuw seizoen duurt al zeven weken. Maar we moeten hier samen over beslissen."

Over de financiële gevolgen voor PEC Zwolle, dat momenteel vijftiende staat in de eredivisie, wil Visser het maar niet hebben. "Ik denk liever nu niet aan geld, maar dat we solidair zijn met elkaar."

Het is overigens onzeker of PEC Zwolle komende zomer al overschakelt van kunstgras naar natuurgras. Alleen als PEC ook volgend seizoen in de eredivisie speelt kan er een nieuwe grasmat komen. Er kan bovendien door de coronacrisis enige vertraging ontstaan bij de levering van het nieuwe gras.

Bijval uit Sittard

Visser krijgt bijval vanuit Limburg. "Voor Nederland is het volgens mij heel simpel: zet gewoon een streep onder dit seizoen, klaar", stelt Sjoerd Ars, technisch manager van Fortuna Sittard, tegenover het Algemeen Dagblad.

"Helemaal niemand weet of er in juni of juli wel gevoetbald kan worden. Dat kan je ook niet in de komende weken even beslissen, daar gaat weer veel tijd overheen", aldus Ars. "En nog veel langer wachten wil niemand"

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl