NOS SportAangepast

IOC bevestigt: Olympische Spelen worden uitgesteld tot 2021

IOC-voorzitter Bach: 'We moeten de Spelen uitstellen naar 2021'

De Olympische Spelen van Tokio gaan komende zomer definitief niet door. Dat heeft het IOC (Internationaal Olympisch Comité) middels een statement op zijn site bekendgemaakt.

De Olympische en Paralympische Spelen worden door de wereldwijde uitbraak van het coronavirus uitgesteld tot 2021.

"Op basis van informatie van de wereldgezondheidsorganisatie (WHO) hebben de Japanse premier Shinzo Abe en IOC-voorzitter Thomas Bach geconcludeerd dat de Spelen moeten worden verplaatst naar een datum na 2020, maar niet later dan de zomer van 2021", schrijft het IOC.

De afgelopen dagen nam de druk op het IOC om de Spelen uit te stellen snel toe vanwege de coronacrisis. Verschillende sportbonden over de hele wereld riepen het IOC op de Spelen uit te stellen.

Onder meer Canada en Australië lieten weten geen sporters naar Tokio te sturen als de Spelen niet zouden worden uitgesteld.

Bach akkoord met Abe

Eerder op dinsdagmiddag liet Abe al weten dat hij Bach voorstelde de Spelen met een jaar uit te stellen. Volgens Abe ging Bach daarmee akkoord.

De Spelen zouden van 24 juli tot en met 9 augustus worden gehouden. Nieuwe data heeft het IOC nog niet bekendgemaakt.

Japanse premier kondigt uitstellen Olympische Spelen in Tokio aan

In de 124-jarige historie van de Olympische Spelen gebeurde het nog nooit dat het sportevenement werd uitgesteld.

Wel werden de Spelen al drie keer afgelast, in de tijden van de Eerste en Tweede Wereldoorlog. De Spelen van Tokio helemaal cancelen, was voor zowel Japan als het IOC geen optie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl