EPA
NOS Voetbal

Dringende oproep bondscoaches Koeman en Wiegman: 'Volg de adviezen op'

Ronald Koeman, bondscoach van het Nederlands elftal, en Sarina Wiegman, bondscoach van de Oranjevrouwen, hebben in een open brief een dringende oproep gedaan aan het Nederlandse publiek.

"Laten we luisteren naar wat de overheid van ons vraagt, volg de adviezen op", luidt de boodschap van de bondscoaches. "Zonder meer. Doen! Punt! Alleen samen staan we sterk."

Koeman bereidde zich met zijn ploeg voor op het EK voetbal van komende zomer en Wiegman keek uit naar de Olympische Spelen. Het Europees kampioenschap is inmiddels al verplaatst naar 2021 en er zijn grote twijfels over het doorgaan van de Spelen in Tokio.

'Coronavirus ontwricht ieders leven'

In de brief maken ze duidelijk dat ook zij balen dat ze er geen mooie voetbalzomer van kunnen maken samen met de fans. "Maar dat valt volledig in het niet bij de actualiteit van het coronavirus, want dat ontwricht momenteel ieders leven", aldus Koeman en Wiegman.

"Tijdens EK's en WK's staan jullie massaal als de spreekwoordelijke twaalfde man achter Oranje. Jong, oud, man, vrouw, arm en rijk: die saamhorigheid, die verbinding, die eenheid, dat is wat we nu als Nederland nodig hebben."

Lees de volledig brief hier:

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl