Olympisch kampioene worstelen Saori Yoshida (l) en olympisch judokampioen Tadahiro Nomura met de vlam
NOS Sport

Olympische vlam gearriveerd in Japan, geen publiek bij fakkeltocht

De olympische vlam is vanuit Griekenland gearriveerd in Japan. Het vliegtuig met aan boord de fakkel landde vrijdag op een luchtmachtbasis in Matsushima, in het noordoosten van het land.

Olympisch kampioene worstelen Saori Yoshida en olympisch judokampioen Tadahiro Nomura namen de vlam in ontvangst. Volgende week start in Fukishima officieel de fakkeloptocht die op 24 juli moet eindigen in het Olympisch Stadion van Tokio tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen.

Het olympisch comité van Japan heeft belangstellenden gevraagd om de fakkeltocht te volgen via een livestream en niet langs de route te gaan staan.

Olympisch vuur arriveert in Japan

Vanwege het coronavirus vond de traditionele openingsceremonie vorige week in Griekenland al plaats zonder publiek. Er waren alleen hoogwaardigheidsbekleders en een aantal journalisten aanwezig. De tocht van de olympische vlam door Griekenland werd een dag later afgebroken uit vrees voor het coronavirus.

Wereldwijd zijn er grote twijfels over het doorgaan van de Olympische Spelen in Tokio. De Japanse minister van Sport wil vooralsnog niks weten van een afgelasting of verplaatsing van de Spelen.

Ook Thomas Bach, voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) wil nog niet spreken over het uitstellen van de Spelen. "Natuurlijk overwegen we verschillende scenario's", aldus Bach in een interview met The New York Times.

"Wij zijn anders dan andere sportorganisaties of professionele competities, omdat we nog ruim vier maanden verwijderd zijn van de Spelen. Voor ons zou het vandaag niet verantwoord zijn en het zou voorbarig zijn om te gaan speculeren of om een besluit te nemen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl